Ondergrond

In totaal kunt u bij ons op 2 verschillende ondergronden tennissen. Tennis Aalsmeer beschikt over 5 tennisbanen; 3 nieuwe smashcourt-banen in de moderne luchthal en twee tapijt-banen in de klassieke tennishal.

Tapijt

Baan 4 en 5 hebben als ondergrond tapijt.

Het voordeel van tapijt is dat het zachter is dan hardcourt en dus minder blessures oplevert. Het nadeel is dat tennissers er nauwelijks over kunnen glijden.

De bal heeft op tapijt veel wrijving, een lage stuit en is redelijk snel. Het is belangrijk dat op deze banen met het juiste schoeisel gespeeld wordt.

Binnenschoenen (zonder zwarte zool) zijn verplicht.

Smashcourt

Baan 1, 2 en 3 bevinden zich in een overdekte luchthal.

De hal is met de modernste technieken uitgerust en beschikt bijvoorbeeld over moderne ledverlichting. De lucht waarmee de hal op druk gebracht is, wordt continue ververst en in de winter verwarmd naar een optimale speeltemperatuur van 16 graden.

In de luchthal tennist u op Smashcourt. Qua speeleigenschappen lijkt dit erg op kunstgras, maar qua kleur en uitstraling op gravel. Smashcourt behoort tot de categorie ‘Roodzand kunstgrasbanen’. Smashcourt bestaat uit een gravelkleurige stabiliteitsmat die wordt voorzien van ongebonden keramische infill. Door gebruik van de stabiliteitsmat ontstaat een stabiele en vlakke tennisvloer.

Doordat deze smashcourt banen bij Tennis Aalsmeer niet blootgesteld worden aan de elementen bent u zomer en winter en bij welke weersomstandigheid dan ook, gegarandeerd van een absolute topondergrond.

Voor spelen op smashcourtbanen is buitenschoeisel voorwaardelijk.